KEFA-Brush Kefe- és Faipari Kft

Pályázatok

A KEFA-Brush Kft Magyar Kormány Pénzügyminisztériuma által támogatott, PM_KKVESZKOZ_2017 kódjelű, "Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén" című pályázatán 39.985.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el. Bővebb információ

Facebook

2011 évben a KEFA-Brush Kft pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint támogató által, az Új Széchenyi Terv, Közép-Magyarországi Operatív program keretén belüli „KMOP 1.2.1-11/A-2011 Mikro- kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázati felhívására, melyen vissza nem térítendő támogatást nyert el beruházásához.
A pályázat tárgyát képező berendezés, a BORGHI SMART R32 speciálisan partvisok gyártására kifejlesztett, vertikális elrendezésű, kefe fúró/tömő gép. Kategóriájában a legmodernebb berendezések közé tartozó 2011 évi fejlesztésű gép, melyet egyedileg a KEFA-Brush Kft igényei szerint szereltek össze 2011 év végén, 2012 év elején. A Borghi SMART R32 teljes mértékben számítógéppel vezérelt, szabadon programozható kefegyártó gép. Univerzális kialakítása miatt, igen gyorsan változtathatók rajta a gyártott termékek fajtái bizonyos paraméter-tartományokon belül. A gép mechanikai kivitelét tekintve eltér a Cég által eddig használt gépektől (nem horizontális hanem vertikális, karusszel kialakítás), ez azonban lehetővé teszi, hogy a gép kiemelkedő gyártási sebességet érhessen el.

USZT
Gép 01

SMART R32 a tréning során a Borghi gyárban

Gép 02

"Felülnézeti" kép...

Gép 03

Borghi SMART R32 - Made in Italy


Mechanikai kialakítása miatt ugyan nem használható univerzálisan, bármilyen kefetermék gyártására, de ugyanakkor hatékonysága messze meghaladja a Vállalat többi gyártó eszközének hatékonyságát. A beruházás elsődleges indoka a Gyártónál kialakult szűkös gyártási kapacitás feloldása volt, amely mellett a felszabadult gyártási kapacitások is hatékonyabban használhatók ki. Összefoglalva az új gép beszerzésével az alábbi előnyök érhetőek el:
  • nagyobb gyártási kapacitás, ami a termelési költségeket csökkenti, ugyanakkor növeli a megtermelt fedezet összegét
  • gyártási kapacitások szabadulnak fel, amikkel gyárthatóvá válnak egyéb termékek is. Több gép között jobban eloszthatók a gyártott termékek, illetve a meglévő gépek csekély átszerszámozásával a jelenleginél jelentősen nagyobb gyártási kapacitás alakítható ki a szortiment szélességét illetően.
  • az újabb gép beállításával nagymértékben fokozódik a gyártási biztonságunk, így egy esetleges gépleállás nem veszélyezteti az egész gyártási folyamatot
  • esetleges nagyobb mennyiségű megrendelés esetén akár két vagy három gépen is folyhat egyszerre a gyártás, így olyan megrendelések is vállalhatók – főleg export esetén - , amik jelenleg nem.
  • összességében a piaci lehetőségeink két területen bővülhetnek: megnövekedett kapacitás miatt olyan piacokra is be lehet lépni, ahova a jelenlegi kapacitással nem sikerülhet. A felszabaduló gyártási kapacitásokat ki lehet használni új termékek kifejlesztésére, és ezzel a jelenlegi piacokat is magasabb színvonalon lehet kiszolgálni.
Az új berendezés elsősorban a termékfejlesztés és az innováció terén jelent igazi előrelépést. Természetesen bizonyos termékek gyártása is áthelyezhető az új berendezésre, de elsődlegesen új termékek kifejlesztése a cél, és ezen keresztül az új piaci lehetőségek kiaknázása. A kifejleszteni tervezett új termékcsoportok a következők:
  • Magyarországon eddig nem gyártott keskeny partvisok, amik átmenetet képeznek a partvis és a seprűk között, és nyugat-európai piacokon rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek.
  • szolid műanyag testű partvisok, amikkel elsősorban a német és az osztrák piac felé való nyitás lenne a cél.
  • élelmiszeriparban és ipari takarításban is használható ún. HACCP partvisok.
A beruházás révén a KEFA-Brush Kft fejlesztése komoly mérföldkőhöz érkezett el. Gyakorlatilag a teljes géppark lecserélődött az elmúlt 10 év során, a Vállalt teljes szortimentje biztonságosan, jó minőségben, rövid határidővel gyárthatóvá vált. Mivel a legfontosabb termékek akár több gépen is gyárthatóak, így a nagyobb megrendelések is az elvárható rövid határidővel szállíthatóak. A Vállalat a jövőben is arra törekedik, hogy folyamatosan fejlesztett termékeivel és a már megszokott magas kiszolgálási minőséggel szolgálja ki partnereit.

USZT